Dia 6º


Llac Walensee, una d'aquelles destinacions que et porten més enllà per la seva bellesa, esplendor i tranquil·litat, despertar a al matí amb aquest paisatge és un gran plaer.De nou en carretera sempre envoltats de paisatges dignes d'admirar i de contemplar pararies a cada km quasi, per fi arribem la nostra pròxima parada després de 120 km hem arribat a Lucerna, el problema és com sempre l'aparcament, Alex resol la situació com sempre aparcament al centre
El Pont de la Capella, juntament amb la Torre de l'Aigua, conformen un conjunt arquitectònic d'enorme bellesa situat a la sortida del Llac de Lucerna. aquest racó s'ha guanyat bé el prestigi de ser la imatge, icona d'aquesta ciutat de Suïssa, a més de ser el pont medieval més antic d'Europa. El pont de Lucerna té els seus orígens al segle XIV i es va construir com a part de les fortificacions per protegir la ciutat.
La gran torre octogonal de pedra llavors complia la funció de punt de vigilància.
Ara aquest pont de fusta té una longitud de 204 metres, però inicialment era més llarg, ja que va arribar a tenir 285 metres per unir la ciutat vella amb la ciutat nova, les quals eren creuades pel riu Reuss.
El pont té una coberta de fusta que el protegeix en tota la seva extensió 
Al centre del riu, el pont s'uneix a la Wasserturm. La Torre de l'Aigua, un altre dels símbols de Lucerna, va ser construïda al voltant de 1300 com a part de la muralla de la ciutat, sent usada com a arxiu, tresoreria, presó i cambra de tortura.


En la coberta, al segle XVII, s'hi van instal·lar panells triangulars amb pintures d'estil renaixentista que explicaven històries de la ciutat i la República de Lucerna.
El devastador incendi del 1993 va afectar la part central del pont, preservant-se del foc ambdós extrems. En restaurar-ho, finalment les autoritats van decidir deixar només les pintures originals que no van ser afectades pel foc.

La Weinmarkt és el cor del nucli antic i un dels llocs més bonics del nucli antic de Lucerna. Des de l'any 1300 és la plaça principal de la ciutat. Al centre de la mateixa es troba la Weinmarktbrunnen, una còpia de la font gòtica del segle XV
El nucli antic de Lucerna s'assenta en una zona poc profunda del Reuss, cases històriques i amb frescos s'alineen a les pintoresques places de l'Altstadt, el nucli antic de Lucerna. Encara es conserva la distribució original del mateix i les façanes de les seves boniques cases històriques pintades amb frescos o decorades amb esgrafiat, especialment als voltants de la Hirschenplatz
Kapellbrücke Pont de la Capella Aquest pont de vianants cobert del segle XIV, símbol de Lucerna, rep el seu nom de la veïna capella de Sant Pere (Peterskapelle). Considerat com el pont de fusta cobert més antic d'Europa, creua en diagonal les aigües del Reuss i formava part de les fortificacions de la ciutat, menjar en un restaurant amb tan bones vistes sempre és gratificant, la paella és un típic menjar de Lucerna.

Deixem enrere la bonica ciutat de Lucerna i seguim per carreteres suïsses , com sempre meravellosos paisatges suïssos ens acompanyen durant la rutaArribem al poble d'Alpenapnachstad , anem a l'estacio del cremallera ,aquest és el tren de cremallera més costerut del món en números. Metro a metro, puja pel camí d'Alpnachstad a Pilatus Kulm , malauradament em arribat tard i al ser més tard de las cinc hem d'esperar a demà per nosaltres impossible , una verdadera pena
El poble d'Alpnachstad, ubicat al nord del districte, és la zona més turística per ser punt d'inici per arribar a la muntanya de Pilatus amb un tren de cremallera, i alhora tenir accés a una ramificació del llac dels Quatre Cantons . Aquest poble sens dubte es el viu reflex del poble tirolès , les cases totes de fusta tallada els seus balcons plens de flors les finestres totes decorades amb ornamentacions variàs es un plaer passejar per als carrers avui solitaris , cal dir que te un embarcador de ferris per recórrer aquest gran llac.


Anar fent ruta direcció Gruyères , comença a ser tard i no trobem cap lloc de caravanes ni de càmpings o sigui que toca improvisar , passarem la nit en un petit desviament que trobem en la carretera iqueda força amagat doncs a suïssa passar la nit vora les carreteras està prohibit.
Acomiadem el dia d'avui des d'un lloc a uns 30 km de Gruyères